Hyödyllinen Ethash DAG -kokokalenteri ja laskin

03.11.2022

Nyt kun Ethereum (ETH) ei ole enää louhittavissa oleva kryptokolikko, sinun ei tarvitse huolehtia sen DAG-koosta ja muistin määrästä, joka sinulla on missä tahansa Ethash-louhintalaitteistossa, tai ehkä tämä ei ole täysin totta. Ennen siirtymistä PoW:sta (louhinta) PoS:ään (panostus) Ethereumin DAG-koko on jo ylittänyt 5 Gt:n koon, mikä tekee videokortteja käyttävien louhijoiden ja ASIC-louhijoiden, joilla on vähemmän muistia, mahdottomaksi louhia sitä. Mutta koska ETHW ja ETHF ovat Ethereumin haarukoita, niiden DAG-koot ovat myös jo yli 5 Gt, joten näiden louhinta vanhemmalla laitteistolla ei ole enää mahdollista, ja kestää noin puolitoista vuotta, ennen kuin nämä saavuttavat 6 Gt: n DAG-koon...

Joten GPU: t ja ASIC-louhijat, joilla on 6 Gt tai vähemmän muistia, lakkaavat olemasta käyttökelpoisia näiden Ethereum-haarukoiden louhintaan, mutta on paljon muita "nuorempia" kryptokolikoita, joilla on paljon pienempi DAG-koko ja jotka ovat edelleen louhittavissa vanhempien 4 Gt: n GPU: iden tai ASIC-louhijoiden kanssa ja jotka ovat louhittavissa melko pitkään tulevaisuudessa. EtherGem (EGEM) on kryptokolikko, joka on äskettäin ylittänyt 4 Gt:n DAG-koon, ja QuarkChainin (QKC) odotetaan saavuttavan sen hyvin pian myöhemmin tässä kuussa. Sitten on myös uusimmat lisäykset Ethash-kryptokolikoihin, kuten Proof of Memes (POM tai ETH2.0) ja PinkChain (PINK), jotka lanseerattiin äskettäin ja joilla on edelleen vain 1 Gt: n DAG-koko.

MinerStatilla on saatavilla mielenkiintoinen ja hyödyllinen Ethash DAG Size Calendar -palvelu, joka antaa sinulle luettelon useimmista kolikoista, vaikkakaan ei kaikista, jotka ovat Ethash ja vastaavia algoritmeja, jotka ovat DAG-pohjaisia ja milloin ne saavuttavat tietyt koot sisäisille ryhmilleen. On myös helppo DAG-kokolaskin, jonka avulla voit tehdä matematiikkaa itse tuetuille kolikoille, kuten esimerkiksi tarkistaa, milloin Ravencoinilla (RVN) on 6G DAG -koko (maaliskuu 2027). Tämä työkalu voi olla varsin hyödyllinen kaikille, joilla on vanhempia Ethash ASIC -louhijoita, kuten ensimmäisen sukupolven iPollos 4 Gt: n muistilla, Jasminer X4 5 Gt: n muistilla jne., Sekä GPU: ille, joissa on 3 Gt, 4 Gt, 6 Gt videomuistia jne.