en

en-Kun Bitcoin putoaa, Onko nyt aika ostaa louhijoita?

30/06/2022

Bitcoinin hinnan lasku tarkoittaa sitä, että louhinta laitteet ovat myynnissä halvemmalla hinnalla ja ostajat voivat nähdä suuria alennuksia ennen kesän loppua.

Yksi syy siihen, miksi louhinta laitteet kiinnittävät usein arvoaan bitcoinin hintaan, on se, että laitteilla on vahva positiivinen korrelaatio valuutan vaihteluiden kanssa. Ja kun bitcoinin dollarimääräinen arvo on laskenut jyrkästi tässä kuussa, laitteiden hinnat seuraavat mukana tätä laskua.

Viime aikoina alimmillaan bitcoinin kurssi on käynyt lähellä 17 000 dollaria, mikä on yli 60 prosentin pudotus tähän mennessä. Samaan aikaan tehokkaimpien louhijoiden hinnat laskivat 41%.

Bitcoinien ja bitcoin-louhijoiden hintojen välisen suhteen tarkkaileminen tarjoaa hyödyllistä tietoa mainauksen vaikutuksesta bitcoinin hintojen vaihteluun ja alennettujen laitehintojen seurantaan.

Koneet, joiden hyötysuhde on yli 38 joulea terahashilta (J/TH) ja alle 68 J/TH, ovat laskeneet noin 40 % tammikuusta lähtien. Samaan aikaan bitcoin on pudonnut noin 60 prosenttia.

MIKSI LOUHIJOIDEN HINNAT SEURAAVAT BITCOININ-HINTAA?

Bitcoinin louhintalaitteistojen hinnat korreloivat läheisesti bitcoinin hintaan kahdesta keskeisestä syystä:

Ensinnäkin, koska hash-nopeus yleensä seuraa bitcoinin hintaliikkeitä hieman jäljessä, on odotettavissa, että myös bitcoinin louhintalaitteistojen hinnat jäävät jälkeen. Syy tähän on helppo selittää: Esimerkiksi kun bitcoinin hinta on jatkuvassa laskevassa trendissä, jotkut louhijat(farmit), joiden voitot ovat hupenemassa, päättävät irrottaa laitteistonsa verkosta ja jopa myydä pois ne, mikä lisää myyntipaineita louhija markkinoille.

Tämä sama skenaario kääntyy nousuun, kun bitcoinin arvo nousee ja louhijoita taas hamstrataan lisää ja otetaan käyttöön uusia koneita - kasvavien tulojen kannustamana. Tietenkin markkinoiden liikkeet kaikissa trendeissä (ylös tai alas) eivät koskaan tapahdu näin puhtaasti, mutta yleisesti ottaen tämä analyysi selittää kannustimet, jotka saavat koneiden hinnat seuraamaan bitcoinin hintaa.

Joten kannattaa hyödyntää tällä hetkellä vallitseva tilanne laitehintojen suhteen. www.cryptolouhimo.fi