Bitcoin vallankumous etenee

15.11.2022

Bitcoin vallankumous etenee

"Tarvitaan siis sähkönen maksujärjestelmä, joka perustuu luottamuksen sijaan kryptografiseen todisteeseen, jolloin kahden halukkaan osapuolen on mahdollista tehdä kauppaa suoraan keskenään ilman, että tarvitaan luotettua kolmatta osapuolta."
- Satoshi Nakamoto

Omat varat omaan haltuun!
Viime viikolla kryptovaluuttakauppapaikka FTX joutui maksukyvyttömyyteen ja hakeutui konkurssisuojauksen piiriin Yhdysvalloissa. Seurauksena markkinoilla oli pelkoa, epävarmuutta ja hämmennystä. Miten tässä taas näin pääsi käymään?

Kryptomarkkinoiden toiseksi suurimman kauppapaikan ajautuessa konkurssiin on monien mielestä tullut taas aika julistaa Bitcoin kuolleeksi. 99bitcoins.com -sivuston mukaan tämä olisi 465. kerta kun Bitcoin on kuollut. Kauan eläköön Bitcoin!
Suuren FTX -nimisen kauppapaikan maksukyvyttömyyteen ajautuminen vahvistaa Bitcoinin alkuperäistä lupausta, eli suojautumista kolmansien osapuolien aiheuttamilta riskeiltä. Bitcoin on olemassa, koska kaikki sopimukset kolmansien osapuolien kanssa päättyvät ennemmin tai myöhemmin, ja usein pettymykseen.

Mikäli et omista avaimiasi, et omista bitcoinejasi. Tämä oppitunti on keskeinen ero rahan ja luoton välillä, ja samalla se on ero bitcoinin ja fiat-valuutan välillä sekä bitcoinin ja kryptovaluutan välillä.
Se, että varoja näkyy kauppapaikan saldossa ei ole tae siitä, että kauppapaikka pystyy varat sinulle maksamaan. Sinä olet antanut luottoa kauppapaikalle, ja uskot heidän takaisinmaksu kykyyn.

FTX kauppapaikan tapauksessa toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried kertoi vielä viime viikon torstaina kauppapaikan pystyvän kattamaan asiakkaidensa varat täysin, mutta samana päivänä yhtiö haki konkurssisuojaa Yhdysvalloissa. Perjantaina FTX:n entinen institutionaalisen myynnin johtaja paljasti, että vain 10 % FTX:n 8,8 miljardin dollarin asiakasvarallisuudesta olisi likvideissä varoissa.

Rahojasi käsittelevät tahot saattavat sanoa yhtä ja toimia toisin. Juuri luottamuksen vahvistamiseksi tarvitsemme Bitcoinia. Bitcoinin avulla meillä on mahdollista ottaa varat omaan hallintaamme ja todentaa rahan aitous, eikä ainoastaan luottaa siihen.
Bitcoinin yksi kauneimpia puolia on se, miten kuka tahansa voi vahvistaa totuuden koodista, pelisäännöistä, tilikirjasta ja suojauksen tasosta itse.

Viikon muita tapahtumia

  • Subway kokeilee Bitcoin-salamaverkkomaksuja kolmessa Berliinissä sijaitsevassa ravintolassaan.
  • BlockFi rajoittaa alustan käyttöä, keskeyttää asiakkaiden varojen nostot ja on ajautumassa konkurssiin.
  • Binance paljasti, että sen taseessa on 475 000 bitcoinia.
  • Galaxy Digital julkaisi uuden Bitcoin-ETF:n Brasiliassa.
  • Venäjän keskuspankki on ehdottanut verohelpotuksia bitcoinin ja krypton pitkäaikaisille omistajille.
  • Japanilainen pankkijätti Nomura käynnistää institutionaalisen bitcoin- ja kryptokaupankäyntialustan uuden tytäryhtiön kautta.
  • Trezorin käyttäjät voivat nyt ostaa ja myydä bitcoinia suoraan laitteistolompakoistaan ​​P2P-alusta Hodl Hodlin integroinnin myötä.
  • Yksi maailman suurimmista öljy- ja kaasuyhtiöistä, Shell, pyrkii tarjoamaan voitelu- ja jäähdytysratkaisuja Bitcoin- louhintayrityksille. Samalla Shell on allekirjoittanut kahden vuoden sponsorisopimuksen Bitcoin Magazinen kanssa.

Avainvapauteen.fiViikkokirje 46 / 2022