FAQ

MITÄ ON LOUHINTA?

  • Kryptovaluutan louhinta on maksutapahtumien vahvistamista lohkoketjussa, jonka jälkeen se lisätään julkiseen "tilikirjaan", se on prosessi, jolla varmistetaan, että koko järjestelmä pysyy turvallisena. Louhijat tekevät lohkoketjuun uudet ketjut ja saavat tästä palkkioksi louhintapalkkion, sekä lohkoketjussa suoritetuista siirroista, siirtomaksut.MIKÄ ON LAITTEEN TAKAISINMAKSU AIKA?

  • Tuotteiden tuottavuutta ja takaisinmaksu aikaa on helppo katsoa ja laskea, käyttäen mm. www.whattomine.com tai www.asicminervalue.com sivustoilta löytyvää tietoa hyväksi. Sivustoilla pystyt laittamaan arvion sähkön kWh hinnasta, jolloin ne ottavat päivätuottoon sähkönhinnan huomioon. HUOM! Päivätuotot on suuntaa antavia ja lasketaan aina sen päivän kolikoiden arvojen mukaan (otathan myös huomioon että sivustot eivät aina päivity reaaliajassa, joten tee vertailua monen sivustojen välillä). Kolikkojen arvot vaihtelevat, jolloin myös päivätuotto vaihtelee. 

MIKÄ LAITE SOPISI MINULLE PARHAITEN?

  • Me emme voi sanoa, mikä laite on kenellekin hyvä. Laite hankintaa kannattaa miettiä oman tietotaidonkin mukaan. Voimme toki antaa oman näkemyksemme asiaan, mutta emme voi suoraan sanoa mikä sinulle on paras. Kannattaa tutustua rigien ja asic louhijoiden eroihin. Oma mielipiteemme on, että asicit ovat helpompia vasta-alkajalle ja jo hieman aiheesta tietävälle, enemmän työtä vaativa rigi on jo hyvä vaihtoehto. 
ONKO LAITTEET VAIKEA ASENTAA?

  • Netistä löytyy lukuisia ohjeita eri laitteiden käyttöönottoon. Annamme myös tilaajillemme ilmaiseksi ohjeistusta asennukseen ja meiltä voi myös ostaa palveluita suoraan, jos olet ostanut laitteen muualta, etkä osaa asentaa sitä.  Huomioithan että tarvitset laitetta varten nettiyhteyden, Ethernet kaapelilla. Osa rigeistä tukee Wi-Fiä mutta yhteyden vakauden takia suosittelemme Ethernet yhteyttä.  Nettiyhteyden nopeudella ei ole merkitystä louhinta tehoon.


MUUTA HYVÄ TIETÄÄ ASIAA!

  • Laitteet tuottavat paljon lämpöä. Eli kannattaa suunnitella tarkasti, mihin laitteen sijoittaa ja onko lämpöä mahdollista hyötykäyttää jonkin tilan lämmitykseen. 
  • Laitteista lähtee kova ääni, eli ei välttämättä kannata sijoittaa asuintiloihin laitetta, ainakaan huoneeseen, missä itse viettää aikaa.